dilluns, 14 de març del 2011

Can Ganga, CI dels Fars, Etc. I qui ho manté tot això?

ÚLTIMA ACTUALITZACIÓ DILLUNS, 14 DE MARÇ DE 2011 05:00 H
Ortega avisa que alguns ajuntaments no podran mantenir els nous equipaments




La vicepresidenta alerta que hi ha consistoris que 'han estirat més el braç que la màniga'

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha advertit aquest diumenge que alguns municipis catalans podrien tenir problemes per mantenir els grans equipaments construïts els darrers anys perquè 'sovint hem estirat més el braç que la màniga'. Ortega ha recordat que el Govern abordarà la llei de governs locals perquè els ajuntaments 'estan assumint cada cop més competències amb menys recursos' i cal veure 'qui pot exercir amb més eficiència les competències i els serveis que necessita la gent'. La vicepresidenta ha insistit que el Govern buscarà mesures que garanteixin la bona marxa i l'eficiència dels ens locals i que l'aprimament de l'administració també s'ha de fer des dels ajuntaments.

Ortega ha advertit que els darrers anys a Catalunya s'ha seguit una política de construir grans equipaments i que 's'ha estirat més el braç que la màniga', per la qual cosa creu que ara molts pobles i ciutats podrien tenir problemes per mantenir aquestes noves infraestructures, en un context en què 'l'administració més propera està assumint cada cop més competències sense tenir prou recursos'.

La vicepresidenta del Govern ha dit que el Parlament abordarà la llei dels governs locals que marcarà 'qui pot exercir amb més eficiències les competències i serveis que necessita la gent'. Tot i que Ortega no ha concretat quan es podria impulsar aquesta llei, sí que ha apuntat que mentrestant el Govern buscarà mesures 'per garantir la bona marxa i eficiència dels ajuntaments'.

Ortega ha insistit que el principi d'austeritat que ha de permetre aprimar l'administració també s'ha d'aplicar als ajuntaments, la qual cosa implica també, segons ha dit, prioritzar aquells projectes socials i que afectin la vida de les persones, 'per damunt de les infraestructures'. La vicepresidenta ha criticat novament el govern espanyol perquè és 'incapaç d'abordar ara el finançament local i ho relega a finals d'any'. En aquest sentit, ha afegit que 'els preocupen més les eleccions que el món local'.

.

divendres, 11 de març del 2011

EL MEU PAS PER SOLIDARITAT CATALANA PER LA INDEPENDÈNCIA, UN VIST I NO VIST.


EL MEU PAS PER SOLIDARITAT CATALANA PER LA INDEPENDÈNCIA, UN VIST I NO VIST.

Decepció, aquesta és la paraula amb la que vull iniciar aquest escrit, perquè amb aquesta decepció s’han esvaït moltes il•lusions posades en un projecta.
Després d’assistir a la manifestació del 10 de juliol, molts varem creure que Solidaritat Catalana per la Independència era el proper pas a seguir per assolir la independència de Catalunya, per això quan un destacat membre d’Òmnium em va trucar i em va suggerir que donés suport a aquest embrió, no m’ho vaig pensar dues vegades. No tan sols hi vaig donar suport, si no que m’hi vaig adherir aportant la quantitat de 50€.
El 28N Solidaritat es va presentar a les eleccions al Parlament de Catalunya com una Coalició Electoral integrada per sis partits politics, el Partit Socialista d’Alliberament Nacional, els Verds-Alternativa Verda, Catalunya Nació i Independència i Democràcia Catalana. Els objectius eren ben clars, els de crear una plataforma transversal i vertebradora del independentisme que ens tenia que portar a assolir la Independència de Catalunya. Les eleccions es varen celebrar i varen anar com varen anar i s’obtenien els quatre diputats, a partir d’aquí ... .

Segons la llei electoral espanyola la vigència legal de Solidaritat Catalana per la Independència finalitzà passades les eleccions al Parlament de Catalunya.
Solidaritat per la Independència és un partit creat a corre cuita per Alfons López Tena i l’Uriel Bertrán per poder entrar a formar part a la coalició de partits que composaven Solidaritat Catalana per la Independència. Ni tan sols pogueren inscriure el partit com a Solidaritat Catalana ja que en el registre de partits ja hi consta un partit amb aquest nom.
L’embolic ve quan i sense avisar els senyors López Tena i Uriel Bertran absorbeixen els adherits de Solidaritat Catalana per la Independència, coalició electoral, i els integren a Solidaritat per la Independència, partit polític. El passat mes de gener em varen carregar al banc una quota en nom de Solidaritat per la Independència de 50€.

Tot plegat seria irrellevant si les coses s’haguessin fet tal i com es tenien que fer, però no va ser així i la manipulació ha arribat a uns límits insuportables.
Els impulsors i dissenyadors de Solidaritat per la Independència, López Tena i Uriel Bertran, intenten l’estratègia de col•locar a tota la gent de la seva confiança en els càrrecs de SI, però la democràcia interna en que disfressen el funcionament del partit fa que la presentació de candidatures alternatives a les oficialistes faci trontollar les seves pretensions en els òrgans comarcals i regionals i no assoleixin els pretesos resultats en un 100%.
La por a que es repeteixi el fenomen en la elecció dels òrgans directius del partit en el Congrés els impulsa a iniciar una campanya mediàtica pels diferents corrents a la xarxa d’internet, l’estratègia empleada per desacreditar als rivals és un joc brut, rastrer i mancat d’ètica. Ho fan amb tant malament com saben i el partit es trenca.

Em sento enganyat, mai se’m ha demanat militar a SI, perquè a un partit polític si milita, no t’hi adhereixes. Discrepo totalment de la seva estratègia i del que en diuen purisme, purisme és el meu i el de tants catalans que volem la independència de Catalunya i hi volem anar units i sense sectarismes, acotant punts de partida i no censurant accions passades.
A no trigar i quan sàpiga a on dirigir-me aclariré la meva situació a SI, tan si tinc que tramitar una baixa o com si es simplifica a desfer un malentés.

dilluns, 7 de març del 2011

RUA DE CARNAVAL 2011 - 1ª part.



EXTRATERRESTRE.


BLANC I NEGRE.


NESPRESSO.


SANT FERMI.



SOR BICICLETA.



COLLA TRIBULETE.




RUA DE CARNAVAL 2011 - 2ª part. COMPARSES.



COLLA ELS DRACS de Tossa.












COLLA EL CASAL DE L'OBRERA de Lloret.







COLLA ELS QUATRE GATS DE St. Feliu de Guixols.












COLLA EL PORRÓ QUE NO PARI de Sant Feliu de Guixols.






LA CANYA GUAPA de Tossa.