dissabte, 23 de febrer de 2008

L'OU FERRAT

Per molt que els pintessin els clàssics.Per molt que l'Arguiñano descrigui la seva procedència.Per molt que inspirin al Ferràn Adrià.Ho tinc molt clar, és hora de dir-ho.Em nego a ser un OU FERRAT.
Que amagui la meva fisonomia darrera d'una careta i ensenyi a qui en realitat no soc.A viure obsesionat amb la imatge de dos ous en un plat gravada al meu cervell.

Per molt bonics i decorats que siguin.Per molt necessaris que ens els pintin. Encara que ens volguin fer creure que son indispensables.
NO!!!!!.No vull ser la centralitat de la discordia, visc molt bé a la perifèria.
Tampoc vull viure excessivament penjat.Ni viure amb els ulls tapats
Ni tenir que soportar el pes de dues bosses de silicona per aparentar el que no soc.NO!!!. NO VULL SER UN OU FERRAT.
Un par de huevos fritos
Redondos, brillantes, vibrantes, fundentes,de fina puntilla, dorada y crujiente,como único adorno, van festoneados,y siempre, digo siempre, siempre muy calientes.
Finísimo velo recubre la yema,haciéndole guiños al buen comensal, y la clara densa, cuajada y muy blanca,rodea, amorosa, todo su caudal.
Mas si tú introduces el pan en su vientre,éste estalla, libre, y te hace gozarde todo su aroma, de toda su esencia,e invade en segundos todo el paladar.
Tú sigues mojando el pan en la yema,hasta que la apuras y no queda más,y dejas la clara, vacía y desnuda,luego te la comes y... vuelta a empezar.
Noestaella.

5 comentaris:

Té la mà Maria - Reus ha dit...

molt nutritiu post i molt emenitzat per les fotografies, quina gana que entra, mummm !!!!

albertobarcia ha dit...

Hola!
Se que fa uns messos que no estic pel poble. Peró tan malament están les coses a l´ajuntament que t´estan fent perdre el cap d´aquesta manera?

Fora conyes,
MOLT BÓ.

Ens :::veUre:m A:M:b ..::.:EL ::BON tE::P..:.:S!!!!!

EL BLOC D'EN VITALIS ha dit...

Hola Albert,ja veig que la foto de la Pamela l'has captada ràpid, però no et preocupis, la propera vegada li posaré dos flans DUL, a veure si en Ruiz Mateos ens subvenciona un dels premis de la pintura ràpida.
Tal i com va el temps, quan vinguis segur que plou, vina aviat que tenim sed.

noestaella ha dit...

Hola, he visto que has publicado en tu bonito blog mi verso "Un par de huevos fritos" que escribí con motivo de un concurso de narradores de platos, y la verdad es que encaja bastante bien con el tema.

Un saludo.

EL BLOC D'EN VITALIS ha dit...

Te agradezco el comentario y el verso. No sabía que fuera tuyo, pero a pié de verso te voy a identificar como autora. Muchas grácias y saludos.