diumenge, 26 d’octubre de 2008

PADILLA, PADILLA ...

Nit de portes obertes a locals públics

La troballa d'un preservatiu usat a la Casa de Cultura de Tossa de Mar crea suspicàcies a l'Ajuntament. Les normes d'accés a aquest equipament municipal ja s'havien endurit a l'estiuE.PADILLA RICHART
Una troballa llefiscosa ha obert el debat sobre la seguretat en els equipaments públics a Tossa de Mar. Un preservatiu fet servir trobat al pati de la Casa de Cultura, a l'edifici històric de l'antic Hospital de Sant Miquel, ha fet enfurismar els responsables municipals. El debat no és intranscendent. Més enllà de l'anècdota de la troballa, a Tossa preocupa que gent desconeguda -o bé coneguda, però sense autorització- accedeixi impunement als equipaments públics i en faci un ús indegut.
A mitjans del mes passat, el regidor de Cultura en persona, Josep Colomer (CiU), va trobar l'estri tirat emmig del pati de la Casa de Cultura durant la cloenda d'un curs de tango dispensat per uns ballarins de l'Uruguai. Presumiblement, algú l'havia abocat des d'un dels pisos superiors; ja que havia caigut a sobre d'un pou que ornamenta el pati central de la casa. El fet que a una cambra de la Casa de Cultura s'hi guardi un llit que va servir per al decorat d'una obra de teatre organitzada per personal de l'Ajuntament va fer pensar que algú havia considerat que l'antic Hospital de Sant Miquel era un ideal niu d'amor que a més comptava amb un avantatge afegit respecte els hotels: ser gratis.
La irritació del regidor va ser suprema segons expliquen testimonis. I va assolir el punt de pretendre posar la policia municipal a investigar qui havia dipositat allà el condó i com ho havia pogut fer. La prova del delicte va ser introduïda en un sobre a l'espera de l'inici de les pesquises. Però segons apunten usuaris de la Casa de Cultura la cosa hauria acabat aquí, ja que ni polítics ni policies han preguntat a ningú respecte l'afer del condó aparegut misteriosament.
Allò que més ha preocupat l'Ajuntament és que, precisament, a la Casa de Cultura ja s'havien detectat abusos; i per això les normes d'accés ja es van endurir aquest estiu per ordre de la junta de govern local. Tot i això, sembla que la mesura -s'han canviat els panys de les portes d'accés i és la Policia Municipal qui custodia les claus de l'equipament, i només persones expressament autoritzades les poden recollir- no ha estat suficient.

Normes d'accés
Els edificis depenents de l'àrea de Cultura i Joventut de l'Ajuntament de Tossa, la Casa de Cultura i el polivalent La Nau, estan sotmesos des del passat mes de juliol a un pla de seguretat i estalvi. Les claus dels edificis romanen centralitzades a les dependències de la policia local, s'ha elaborat un llistat de les persones responsables que poden accedir als esmentats locals i s'han implantat mesures de control i estalvi.
Fins i tot alguns treballadors municipals han vist modificat el seu lloc de feina i s'han trobat fora de la llista d'autoritzats per recollir les claus. A aquests edificis s'hi allotgen serveis com ara l'escola de música i la ràdio i la televisió municipal, a més d'oficines.

E-mail enviat al director del Diari de Girona.

Sr. Director:
Una vegada més, una noticia referida a Tossa de Mar i signada per Esperança Padilla és publicada sense el més mínim rigor al Diari de Girona. El “m’han dit, que l’hi han dit ...” sembla ser una font lo prou solvent per aquesta periodista per ser publicada, no li fa falta contrastar la noticia i així li va, informacions amb xifres que de bon tros no s’acosten a la realitat i d’altres totalment falses.
El darrer episodi és el publicat el dissabte dia 25 d’octubre a comarques i que titula “Nit de portes obertes a locals públics” i que en fa notícia d’una troballa llefiscosa a la Casa de Cultura de Tossa. Fins avui jo no en tinc noticia de la troballa d’un “preservatiu USAT” ni de l’existència de cap llit de un grup de teatre a la Casa de Cultura. Vull insistir perquè no hi hagin mal entesos, de la troballa de cap “preservatiu USAT”, que donaria entendre el contingut llefiscós en el interior del condó.
La Casa de Cultura, que tenia que ser la Fundació Palau i Fabre que avui està a Caldes d’Estrac, al inici d’aquet mandat es va destinar com a referent de l’àrea Municipal de Cultura. Allà hi treballen la Técnica de Cultura, la Conserge i és a on Jo, com a titular de la regidoria atenc a les visites; allà no ens hi fa cap falta i ni tenim espai per cap persona de l’Ajuntament destinada a un altre àrea, i per tant tampoc cal que s’autoritzi l’entrada a qui no hi ha d'anar a fer-hi res de bo. També i de moment i a falta d’unes millors instal•lacions, és la seu de l’Escola Municipal de Música, escola d’Adults i d’Integració i a on si donen altres tipus de cursets i si organitzen tallers i exposicions, etc. . A la Casa de Cultura no hi ha cap llit d’amor, quan ens hi varem instal•lar nosaltres en varem fer net de tota la porqueria que hi varem trobar i que era molta.
És cert que hi han ordres estrictes i un control de qui hi entra fora d’hores, donat que la clau de la porta posterior de l’edifici desconeixem les copies que se’n han fet i en mans de qui estan. També hi havíem detectat la presència de persones fora d’ horari d’activitats, fins el punt que un dia ens van faltar dues torres d’ordenador de les oficines. La calefacció i les llums enceses durant tot el fi de setmana era habitual trobar-les els dilluns i fins hi tot en una ocasió varem trobar un regalí de sang des del panell de la llum fins a la porta de sortida. Per aquets motius hi varem posar el pany de seguretat i la Policia Local té cura de qui hi entra per les nits i dies festius.
Sr. Director, li demano una mica més de seriositat amb el que publiquen, la senyora Padilla si es vol inventar historietes que escrigui novel•les, i sobretot més professionalitat, contrastin les noticies abans de publicar-les, és el bon nom de Tossa i dels tossencs el que posen en entredit.
Atentament.

Josep Colomer i Tort

1 comentari:

merike ha dit...

Hola! El teu blog és meravellós! No sé si jo sóc estat aquí abans. Però el template o què es diu és supèrbia.. Salutacions des de Finlàndia.