dijous, 19 de març del 2009

ODA A UN JAUME QUALSEVOL.

NO FALTA QUI VOL, SINO QUI POT.



Benvolgut Jaume:
Les aparences enganyen, i per molt que es vulgui semblar un ou a una nou, al final un ou és un ou i una nou és una nou.
El savi és conscient de la seva insignificança i cada dia troba una cosa per aprendre, aquesta màxima obliga a ser humil, per ser savi cal saber estar en el lloc que correspon segons les circumstàncies i el moment. Això ve a que el fet d’haver llegit i haver tingut accés a la cultura es contradiu en el fet de sentir-se més llest que els altres i a creure’s tenir dret al insult i a la desqualificació. Diu el refranyer: “dime de lo que presumes i te diré de lo que careces” .
Aquesta desafortunada carta que vares escriure a l'Alcaldessa, és una rabieta de qui no ha superat l’edat pueril i et desmereix, Jaume. Fa anys que el grup de lectura de la biblioteca funciona, molt abans de que tu tornessis a Tossa i abans de que jo fos el regidor de cultura i seguirà funcionant malgrat nosaltres dos.
L’objectiu del grup de lectura és el de promocionar la lectura, valgui la redundància, i no la de promocionar a “DIVOS” i molt menys a “POLÍTICS”, el grup de lectura l’administra la bibliotecària i el supervisa el regidor que al final és el responsable si alguna cosa va malament. Cap integrant del grup de lectura en pot fer us propi quan vulgui. Des de quan la Sra. EX és membre del grup de lectura?. Perquè tot hi havent-hi 25 integrants lectors, la majoria dels que aniran a fer la representació de “alguna paraula bona” no pertanyen al Grup de Lectura de la Biblioteca Municipal de Tossa?.
Jo no he prohibit res, Deu me'n guardi!, jo no soc ningú per prohibir res, això ja ho feia la Sra. EX quan manava. L’únic, sí que he desvinculat el TEU acte del Grup de Lectura per les raons exposades, és una decisió personal, jo no em vull implicar en aquest acte per motius obvis. De fet, tal i com esmenes en la teva carta, la representació la fareu igualment, llavors explíquem a on està la prohibició?. Si no l’has integrat a les jornades culturals de Sant Jordi ha estat perquè ho has volgut així. Tot plegat, tu mateix et poses en evidència.
El que en aquets moments esteu interpretant la Sra. EX i Tu, és teatre, el teatre del victimisme, victimisme que a la Sra. EX en dues ocasions l’hi va funcionar molt be, però que estic segur que no li funcionarà mai més a Tossa, ara tothom sap com és. De tant en tant jo la provoco als plens municipals per refrescar la memòria als votants.
I parlant de teatre, en el teatre és molt important l’escenografia, t’ho dic per les quantioses faltes que hi ha en el teu escrit i algunes paraules incompletes que delaten el estat aïrat de quan la vares escriure, la rauxa et va trair. Jo també faig moltes faltes, però avui hi ha uns correctors força bons que no ve mai de més util•litzar.
Salutacions Jaume.


2 comentaris:

zel ha dit...

Uix...molt em temo ue, si no rebusco en posts anteriors, no sé de què va tot plegat...bé, sí, intueixo cosetes d'aquelles que passen a poble, envegetes i rancúnies de qui vol ser sempre en totes les festes, vol ser el mort a l'enterrament, el nuvi al casament, el rei el dia de la hispanidaz...No se. ja buscaré...Salut, amic!

EL BLOC D'EN VITALIS ha dit...

Hola Zel, no et fa falta anar a altres posts, ho has captat perfectament, ets molt llesta.

Gràcies pel teu comentari, espero que el genoll molt millor.

Molts petons