En un acte presidit per l'Alcaldesa de Tossa Imma Colom, Mn. Joan Carreras i Pera presentà el tercer capítol dels seus llibres dedicats a Mn. Cinto Verdaguer, en aquest cas el titulat "Caritat". En el acte també hi intervengué el Dr. Joan Farré i Costa.
En mig de l'acte la Coral Tossenca interpretà tres cançons amb lletres de Mossen Cinto
El passat diumenge es va representar al passeig de Mossen Cinto Verdaguer la funció de teatre "Una nova llegenda de Sant Jordi ... a Tossa" interpretada pels nens i nenes de Tossa.
Aquest any hem homenatjat al Dr. Ignasi Melé i Farré, metge, escriptor, descobridor de la Vil•la Romana dels Ametllers, fundador d’un grup excursionista, en definitiva, humanista. L’opuscle aquest any l’ha escrit l’antropòloga la Eva Pinyol i Llesseras que va expresar el que va sentir al fer la biografia del ilustre personatge. L'acta va ser presentat per l’arxiver municipal en David Moré i el va acomiadar l’Alcaldessa i metgessa de Tossa L’Imma Colom.
Seguidament l'historiador local Mario Suchitello ens feu una visita guiada a la Vil·la Romana dels Ametllers.
En un acte correcta i presidit per la Sra. Mª Eugènia Serrat i Garcia presidenta d’Amics de Tossa – Club Unesco, un any més es feu entrega del premi Ginesta a un destacat, per primer cop destacada, de la cultura tossenca. Aquest any la galardonada fou la Sra. Glòria Bosch i Mir, historiadora de l’art i museògrafa, la que entre d’altres coses ha fet el catàleg del Museu Municipal, l’exposició i el llibre de Tossa, “la tranquil•litat perduda” i el prego del 2007.
El concurs de punts de llibre que organitza l'Ajuntament a través de la Biblioteca Municipal amb col·laboració amb el CEIP Ignasi Melé i Farré té com objectius promocionar les arts plàstiques i la lectura als nens de Tossa.
Avui és 24 d’abril, aniversari del naixement de Josep Andreu i Lasserre a Cubelles, el gran Charlie Rivel, clown de clowns.
El Charlie Rivel és un exponent d’una època daurada de grans pensadors i artistes, i de mal governants. Josep Andreu fou un pallasso, quan a una persona se li diu pallasso és una forma despectiva de tractar-lo, una persona que actua sense sentit del ridícul i fent el ridícul. En Charlie actuava molt be, amb molt sentit del ridícul, fent el ridícul i delitava al públic, i de aixó se’n diu ser artista.
El Charlie Rivel, august d’augusts, d’una manera especial despertava la tendresa dels grans, la curiositat dels petits i l’admiració de grans i petits.
A priori el plat fort de les Jornades Culturals era l’exposició i presentació del llibre de la Tate Cabré i la Mireia Olivé “Cuba a Catalunya – el llegat dels indians”, acompanyades pels arxivers i historiadors locals Mario Suchitello i David Moré.
Una exposició que ha voltat a molts de llocs de Catalunya i que ha estat noticia, un llibre molt ben il•lustrat amb les fotografies de la mateixa Tate Cabré i amb un contingut molt aclaridor, reflexionant sobre el fenomen de la migració i el posterior mecenatge dels indians retornats a Catalunya que va motivar una de les èpoques de màxim esplendor, tant econòmic, com artístic i cultural com fou l’època del Modernisme Català, no va tenir la concurrència que es mereixia.