diumenge, 25 de juliol del 2010

FINLÀNDIA O ARGENTINA?.


Avui el Punt publica una entrevista amb Imma Tubella, rectora de la UOC, a on resposta a resposta posa el dit a la llaga de l’actual situació que estem vivint i ens marca el camí a seguir per aclarir el nostra futur.

L’Imma comença la seva entrevista comentant el protagonisme que estan adquirint els moviments socials en front a les institucions. Seguidament dissecciona la actual crisi amb un curós anàlisi del professor de la UOC Joan Torrent, en que la cotextualitza en tres vessants: la primera d’infraestructura, referint-se a mercats i a sistemes financers; la segona estructural denunciant un teixit productiu inadequat: no hi ha treball, ni consum, ni benestar; i la tercera superestructural, de les actuals institucions i al seu encaix en l’àmbit econòmic.

Partint de que els pressupostos son l’indicador del país que volem i que Espanya va a la cua d’Europa amb inversió en educació i recerca, creu justament que cal prioritzar l’educació i la recerca i seguir el model de Finlàndia, si no, Espanya ens arrossega cap el model argentí.

Catalunya, per historia i caràcter, por redreçar la situació burjant a les escletxes del sobiranisme. Com diu la Mar Jiménez en la seva valoració de l’entrevista a la Imma Tubella, "jo també prefereixo Finlàndia a l’Argentina, malgrat els tangos".

http://avui.elpunt.cat/noticia/article/4-economia/18-economia/199325-imma-tubellaamb-el-peix-al-cove-el-nostre-futur-es-argentina.html


.

1 comentari:

Anònim ha dit...

L'elecció és molt fàcil: Finlàndia! I de ben segur que ho acabrem sent!