dijous, 21 de juliol del 2011

PER SI ALGÚ NO S'HO CREIA.

El nou pla de sanejament preveu un increment de l´IBI en un 54 %

L'alcaldessa afirma que s'estan fent gestions per evitar la pujada d'impostos El grup de CiU diu que l'augment tindrà un "efecte demolidor"



La Sala la Nau es va omplir de veïns per escoltar la situació econòmica municipal de mà del nou govern.

CARLES COLOMER
E.B./DDG L'Ajuntament de Tossa de Mar va aprovar per ple la setmana passada un nou pla de sanejament econòmic financer, el tercer en només cinc anys i que tindrà una durada de tres anys. Aquest pla imposat per la Generalitat de Catalunya preveu que l'IBI (Impost de Béns Immobles) tingui un augment del 54 %. Un increment que suposarà elevar el tipus impositiu del 0,649 actual a l'1%.

Aquest fet, segons denuncia el grup municipal de CiU, antic equip de govern, suposarà "un efecte demolidor sobre les economies domèstiques i empresarials de Tossa" i afegeix que la nova coalició de govern (TU-PSC) "no ha previst data de caducitat per aquest increment".

L'alcaldessa de Tossa Gisela Saladich (TU) explica que el nou pla de sanejament diu "clarament que hem de quadrar pressupostos, cosa que no van fer mai els altres -exequip de govern-" i que per això, hi ha un deute "de 3 milions d'euros i cal quadrar aquest any i el vinent". Per tot això, explica que el Pla de sanejament econòmic financer de la Generalitat els marca que cal fer aquesta pujada de l'impost però que per evitar-ho estan fent gestions. Entre elles "veure si alguna persona vol venir a Tossa a fer obres i presenta una llicència i evitem la pujada d'impostos".

I per tant, segons Saladich malgrat aquest increment de més de la metitat, "estudiarem totes les propostes perquè no sigui així". I és que segons l'alcaldessa durant l'últim mandat "no hi ha hagut cap pujada d'impostos i per tant, hi ha diferències en els pressupostos i no quadraven". En aquests moments, l'ajuntament està negociant amb els bancs i Saladich admet que "els papers diuen això de l'IBI, però farem el que sigui per evitar que passi".

I és que la situació econòmica de l'Ajuntament de Tossa de Mar, va marcar ahir una xerrada oferta pel nou equip de govern (TU-PSC) a la Sala la Nau, que es va omplir de veïns interessats a saber la situació de les arques municipals. Entre els temes que es van tractar hi havia també aquest augment de l'IBI però també es va parlar de quin pressupost ha aprovat l'ajuntament i de la situació econòmica amb què s'han trobat els nous socis de govern. I és que segons ja va informar fa uns dies la regidora d'Hisenda, Maria Àngela Pujals (TU) hi ha 4,4 milions d'euros en factures pendents de pagament i això, va provocar que el pressupost d'enguany, aprovat la setmana passada, no tingui inversions directes i que suma 10.072.142 euros al qual s'hi suma un desequilibri entre ingressos i despeses que aquest any serà de 1.142.566 euros.

2 comentaris
#3 - Joan Barril el día 21-07-2011 a las 15:37:46

I no va explicar perquè ha estat l'alacaldessa de tot Catalunya que més s'ha pujat el sou? De 1500 a 3500€. Lamentable, i més com diuen que està l'ajuntament.

#1 - frigori el día 21-07-2011 a las 10:05:00

Espereu-vos, paciència! que a tots us agrada tenir les coses molt ràpid!!! el context que ens espera els propers tres anys serà infernal! Les diferents Administracions que tenim, no tenen ni un duro i deuen molts diners, i qui volen que ho pagui tot???? jajajajajaaa, espereu-vos! us tocarà pagar el patoo!!!!!! i flipareuuu!! temps al temps!!!

http://www.diaridegirona.cat/comarques/2011/07/21/nou-pla-sanejament-preveu-increment-libi-54/502739.html

M'abstinc de comentar res, la noticia parla per ella mateixa.

.

1 comentari:

zel ha dit...

No cal, això darrerament, a tot arreu, és un ball de bastons!

Una abraçada!