diumenge, 5 d’abril del 2009

DE LA PANDORA AL SUPERSOU DE LA MUNDET

PREFEREIXO QUE EM DIGUIN DICTADOR A QUE EM DIGUIN BURRO.

He volgut començar aquest post amb el comentari publicat en el Diari de Girona referent a l’escultura de l’Ava (la foto és meva), novament en el seu lloc al damunt de la seva nova peanya.
El Centre d’Interpretació del Far ja funciona, no sé que pensarà el Síndic de Greuges si alguna vegada en va fer cas de la carta que l'hi envià la Mundet i si algun dia tinc la oportunitat d’explicar-li el gran nyap que allà s'hi va fer, possiblement farà la mateixa expressió de cara que va fer el Sr. Roger Zamorano quan li vaig fer saber que la Fundació Palau i Fabre no estava a les comarques gironines per culpa de la diputada tossenca.

Tot va arribant, sense pressa, però sense pausa.



Bé, doncs sembla ser que ja tenim la campanya de desprestigi en marxa, i sempre en contra de qui més molesta, la Sra. Margenats i jo mateix. Campanya que no podia ser de cap altre manera i a la que se l’hi ha sumat el TU, el partit de les grans propostes, o millor dit, de les grans parides. Perdó, a mi no se’m està permès parlar clar perquè soc el regidor d’educació, i tota expressió en contra de segons qui és de mal educat.
Ho dic per la paraula “PARIDES”, però de quina altre manera millor entenedora es pot considerar la construcció d’una marina seca a Tossa si no és com una GRAN PARIDA?. I de que un ajuntament amb un pla de sanejament tant brutal com el de Tossa, amb un greu problema de tresoreria faci de banquer a interès cero dels petits empresaris? una altre GRAN PARIDA!. O en convertir Sant Grau com un Centre d’Interpretació de la Ardenya , una nova sangonera per les arques municipals, una altre GRAN PARIDA!. Etc. etc. etc.
I a mi m’acusen d’incompetent per la meva manera de ser i no la de fer, però Sra. Saladich durant l’època que va ser ponent d’urbanisme va ser el període en que a Tossa es va edificar més il•legalment, un exemple en és Giverola a on a cada bungalow hi ha una planta de més i es varen deixar de construir molts carrers , murs, etc. inclosos en el projecta. I quan va ser ponent de governació cal recordar que va fer venir la brigada antidisturbis dels Mossos per dispersar una manifestació de joves de Tossa. El mateix Telm la va marginar a la llista de CIU per INCOMPETENT, la primera vegada va anar de numero tres, la segona de cinc o sis (ja no recordo exactament) i la tercera no la va voler incloure a la llista.
I la lleona del PSOE?. Emparada per l’incombustible abans “bomber pudent” i ara íntim de qui el menyspreava amb aquet qualificatiu, fins i tot l'hi prepara dinars d'aniversari a Sant Grau i sopen plegats a casa seva, entre altres coses. UNA MICA DE DIGNITAT HOME!.
La lleona, que de moment s’ha arreglat la vida a costa de la política treballant poc i cobrant molt, és la vicepresidenta del Patronat de Turisme Girona Costa Brava – Pirineu Gironí. La responsable de les fotos de les Bahames, Canadà i Australia demana el meu cessament per incompetent?, Sr. Montilla, un altre motiu perquè l'hi facin la moció de censsura, com poden posar personatges d'aquesta CALANYA en càrrecs de responsabilitat?. La Mundet és un CLAR EXEMPLE DE POLÍTIC A EXTINGIR!. De moment no en vull parlar més d'aquesta Sra., ja ho entrediu en Quim Domingo, vell company en una gesta política, en l’article que va publicar el Diari de Girona.


Piquitos de oro. La primavera la sang altera.

REBAIXAR SOUS

diaridegirona.cat » Opinió
JOAQUIM DOMINGO Durant els mesos de juny i juliol de l'any 2007, (després de les eleccions municipals), es va parlar molt dels sous dels nostres representants polítics. Es varen publicar unes xifres que ningú no ha desmentit, fins el dia d'avui, -almenys que jo sàpiga-. La majoria dels escrits, comentaris i articles d'opinió trobaven excessiu el sou d'alguns alcaldes i especialment el del president de la diputació i els d'altres diputats del grup de govern d'aquest organisme (PSC-ERC).
Val la pena recordar-ne uns quants. El president de la Diputació percep 98.000 euros bruts anuals, més 793 euros mensuals per assistència a plens, comissions, juntes. Més 9.000 euros anuals com a president del grup d'ERC a la Diputació. Els vicepresidents, 70.000 euros bruts anuals més 793 euros mensuals per assistència a plens, comissions, juntes.
L'alcalde de Blanes cobra 5.200 euros bruts mensuals per catorze pagues. El de Castelló d'Empúries, 4.000 euros per 12 pagues. L'alcalde de Banyoles, 3.825 mensuals per 14 pagues (dedicació parcial). El de Begur, poble que no arriba a 5.000 habitants, percep 4.128 per catorze pagues. Són, senzillament, uns exemples. Com podeu veure, alguns d'aquests polítics cobren més que el president del Govern central (que no arriba a 90.000 euros bruts anuals). No hi ha cap dubte que els nostres representants públics han de percebre un sou digne. La seva tasca és molt important per a tothom. Vull recordar, també, que la majoria d'alcaldes i regidors de les nostres comarques cobren sous dignes però no excessius. Ara bé, molts dels sous que he remarcat, no són massa elevats i fora de lloc? Que un alcalde d'una població de menys de 5.000 habitants cobri més que 4.000 euros mensuals és, senzillament, un excés. I, que el president de la Diputació cobri més 115.000 euros bruts anuals és no tan sols un excés sinó una provocació.
Recordo aquest tema de sous i retribucions dels nostres representants polítics més propers, perquè actualment hi ha molts alcaldes i regidors que han anunciat que davant la crisi es congelen els sous. Bé. Això és positiu, però no deu pas costar gaire de congelar aquests sous i no deu suposar cap problema per a l'interessat ni per a la seva família. En canvi congelar salaris dels treballadors, com alguns proposen, (salaris que, sovint, no passen de 800 o 1.000 euros al mes) això és molt més que un sacrifici.
No seria més lògic i honest que els polítics que cobren aquests sous desorbitats se'ls rebaixessin directament? Val a dir que els casos esmentats.
Si actuessin d'aquesta manera donarien mostres de solidaritat amb tantes persones que només cobren de l'atur o fins i tot que ja no cobren pràcticament res. Farien un gest d'apropament a la problemàtica actual i posarien un granet de sorra per recuperar la credibilitat.
No entenc com allò que fa dos anys es va criticar tant i que va omplir pàgines i revistes de casa nostra, s'hagi oblidat i ningú no n'hagi parlat més. És que allò que era un problema aleshores, ha deixat de ser-ho?

1 comentari:

zel ha dit...

El que m'emprenya més de tot pleat, i consti que a Tossa fa anys i panys que no hi vinc, és que hi ha gent que sembla que treballi per ensorrar no pas per construir (en sentit col.lectiu) I dels sous, perquè en parlem? Al rànquing va a l'inrevés els miserables s'enduen els calers.