dimarts, 26 de maig del 2009

SUÈCIA, BARCELONA, LA jONQUERA ...TOSSA. La tranquilitat perduda.

Pel que es veu, a la Jonquera fotre un polvo serà més car que a Tossa i força més incomodo ja que no hi ha platja. Es que tot hom te drets però no obligacions, cardar és un dret, però segons qui no vol tenir la obligació d’anar a un lloc discret. “Aquí te pillo, aquí te mato”.


diaridegirona.cat » Comarques La Jonquera posarà sancions de fins a 3.000 euros a les prostitutes i els clients

L'ordenança prohibirà la venda ambulant il·legal amb multes també per als compradors.

LA JONQUERA | C.VILÀ
L'Ajuntament de la Jonquera aplicarà sancions per mantenir relacions sexuals retribuïdes a l'espai públic amb multes que poden arribar als 3.000 euros. És la sanció considerada més greu, però una modificació a l'ordenança de convivència en preveurà d'altres per evitar la prostitució al carrer. També es prohibirà la venda ambulant il·legal i l'adquisició d'aquests productes. Les sancions no són només per a les prostitutes i els venedors ambulants, sinó també per als clients.
L'Ajuntament, en un intent per posar fi a les dues activitats, modificarà les actuals ordenances de convivència ciutadana en l'apartat del comerç ambulant i la prostitució a l'espai públic, seguint el model d'altres ciutats com Barcelona. La modificació de l'ordenança s'espera aprovar al proper ple municipal.
Respecte a la prostitució al carrer es prohibirà oferir, sol·licitar, negociar o acceptar, directament o indirectament, serveis sexuals a l'espai públic. Oferir, sol·licitar, negociar o acceptar serveis sexuals retribuïts a l'espai públic tindrà la consideració d'infracció lleu, amb una sanció de fins a 750 euros. La mateixa activitat, si s'exerceix en llocs propers a centres docents, de lleure destinats a menors, o zones d'esbarjo freqüentades per menors tindrà una consideració d'infracció greu i la sanció serà de 1.500 euros. La més greu, però, serà la de mantenir relacions sexuals retribuïdes a l'espai públic, amb la sanció que pot arribar als 3.000 euros.
Amb la modificació de l'ordenança es vol intentar repercutir alhora en la venda ambulant il·legal a la qual des de fa anys intenten posar fi sense èxit. L'ordenança prohibirà el comerç ambulant a tot el terme, llevat de fires, festes commemoratives o tradicionals i mercats i exposicions artesanals de celebració periòdica. Estarà prohibit col·laborar en l'espai públic amb els venedors ambulants no autoritzats, amb accions com facilitar el gènere o vigilar i alertar sobre la presència dels agents de l'autoritat. Això suposa no només actuar contra els venedors, sinó contra tots aquells que els faciliten la feina advertint-los de la policia o facilitant-los el gènere. Alhora, es vol incidir en els compradors a qui es prohibeix comprar en l'espai públic aliments, begudes i altres productes procedents de la venda ambulant no autoritzada. Totes aquestes conductes que ara es consideren una infracció lleu, segons l'ordenança de convivència ciutadana, se sancionaran amb multes de fins a 750 euros.
L'alcalde de la Jonquera, Jordi Cabezas (CiU), constata que les dues activitats comporten un problema de convivència al municipi. En el cas de la prostitució "cada vegada n'hi ha més", certifica Cabezas i es van instaurant en espais públics fins i tot al centre urbà. Les rotondes a l'entrada del municipi o els voltants de zones esportives s'estan convertint en punts habituals. L'alcalde ha explicat que han fet altres actuacions policials com requerir la documentació, però continuen proliferant. Per això es vol intentar dissuadir no només les persones que exerceixen la prostitució, sinó també aquells que en fan ús. El mateix passa amb la venda ambulant il·legal al Pertús. En col·laboració amb els comerciants d'aquesta zona es farà una campanya publicitària amb informació en aparcaments i des de les mateixes botigues advertint els clients. Cabezas creu que d'aquesta manera "quan enganxem alguns compradors i vegin que se'ls sanciona no ho faran i llavors els venedors es cansaran i marxaran". La sanció serà més elevada per als reincidents. És una mesura més per posar fi a la venda ambulant, que se sumarà a les actuacions policials. L'alcalde ha avançat que per aquest estiu es contractaran sis agents més de la Policia Local per actuar al Pertús. Això permetrà mantenir tres agents en aquesta zona i tres al centre urbà.

Suècia i Barcelona, pioneres
Suècia va ser el país pioner en l'aplicació de sancions als clients de les prostitutes. L'any 1999 va decidir castigar els compradors de sexe i les xifres que van donar a conèixer reflectien una disminució de la prostitució. A l'Estat va ser a Barcelona fa dos anys quan es va impulsar l'ordenança sobre civisme multant els clients de prostitutes i els de venedors ambulants. Les sancions són similars a les que vol aplicar la Jonquera. Aquesta mesura s'ha anat estenent a altres poblacions com Lleida o Sevilla.


1 comentari:

Joana ha dit...

Et veig una mica revolucionat :)
A casa meva hi tens un regalet!
Bon diumenge Vitalis!