dimarts, 2 de març del 2010

DEDICAT A LA MÉS BLEDA DEL TU.



Seria un ximplet si passes per alt l’oportunitat de que en Bigas Luna filmés l’escena més eròtica del seu darrer film a una cala del terme municipal de Tossa.

- En primer lloc perquè porta a la pantalla gran el Mecanoscrit del Segon Origen, obra de Manuel de Pedrolo, la novel•la més llegida de la literatura catalana i de lectura obligada a molts instituts des de fa anys.

- Perquè, justament, Pedrolo situà l’escena de l’engendrament del segon origen en una cala de Tossa.

- Perquè Bigas Luna és a la avantguarda dels actuals directors de cine al país, havent dirigit actors tant importants con Penélope Cruz, Javier Bardén, Mariber Verdú, Aitana Sánchez -Gijón, Estefania Sandrelli, Jordi Mollá, Juan Diego,etc.

- Perquè possiblement sigui la primera pel•lícula de l’Estat Espanyol que es filmarà amb 3D.

- Perquè pel seu contingut apocalíptic connecta totalment amb el públic nord-americà i per aquest motiu té moltes garanties a entrar a ser la candidata espanyola a la cursa pels Oscars.

- Perquè cales tant boniques com les de Tossa no en hi ha enlloc al mon, encara que segons qui s’empeny en publicitar la Costa Brava amb fotografies de les Bahames, és per aquets mèrits que uns son oposició i altres som govern a l'Ajuntament.

La filmació d’una escena de sexe d’una pel•lícula no és fer sexe, és simular sexe, encara que els protagonistes tinguin 16 i 11 anys per imperatiu del guió. Francis Ford Coppola quan va filmar “Apocalípsis Now”, l’escena de l’atac dels helicòpters, senyors del TU, l’atac era simulat i no varen matar a ningú, etc, etc, etc. Que el que passa a les pel•lícules és de mentida!!!!.

En definitiva, aquest capítol de l'alternativa sembla escrit per una Lepera.



Bona ni Adelais,
En primer lloc vull agrair-te l’extraordinària conferència i vetllada que ens vareu obsequiar el Josep Poveda i tu. La xerrada a Tossa ha tingut un notable ressò, mols dels assistents el dia següent em varen parar pel carrer i em van comentar amb èmfasis el molt bon rato que varen passar. Altres varen seguir la conferència per TVT i també m’ho han comentat, he demanat una còpia en DVD a la televissió que et faré arribar.
A mi, i estic segur que a molts dels assistents, ens vareu tocar la fibra sensible en el moment històric més reivindicatiu de Catalunya des del inici de la democràcia.
T’agraeixo la gestió que has fet perquè l’escena de la platja del rodatge del Mecanoscrit es filmi a Tossa. Si el teu pare es va fixar en una cala de Tossa en el moment d’escriure el llibre, el Bigas no trobarà millor lloc que les nostres cales també per filmar. I si preocupa el mercat nord-americà, Tossa ja hi té entrada, doncs l’any 1950 Albert Lewin i va filmar “Pandora y el Holandés errante” que varen protagonitzar Ava Gardner, James Mason i Marius Cabré i que durant el rodatge el Franc Sinatra tingué un atac de banyes i es presentà a Tossa per controlar a l’actriu. Aquesta anècdota fou la millor promoció de la pel·lícula als EEUU.
La noticia del Diari de Girona deriva de la visita del periodista a l’exposició el dia de l’arribada del Pelegrí i que jo li vaig comentar el que varem parlar i la possibilitat de que es rodés aquesta escena en una cala de Tossa i el contrasentit amb l’ordenança de civisme que varem aprovar el passat estiu i que tanta repercussió mediàtica va tenir, el morbo se li va disparar i veig que va ser incapaç de reprimir-se.
Amb l’ordenança de civisme varem ser protagonistes en el programa de Josep Cuní, molts diaris i fins i tot en El Jueves, en una vinyeta, “Martínez el facha” va venir a Tossa a empaitar a parelles copulant a la platja. Valgui també l’anècdota per convèncer a la productora.
Adelais, novament gràcies i sàpigues que desprès de la vostra visita a Tossa hi teniu uns quans amics.
Fins aviat.


Josep Colomer i Tort

-------------------------------------------------------------------------------------
Hola Josep

T’envio la contesta de la productora del Mecanoscrit. Per la meva part ja
està fet el meu suggeriment respecte a l’escena de la platja, ara us toca
a vosaltres fer-ne una bona propaganda per atreure director i equip de
rodatge.

Una abraçada. Adelais
----------------------------------------------------------------------
Hola Adelais,

anem fent en aquest entorn de crisi i canvis constants, però al peu del canó! Primer deixa'm dir-te que continuem amb la llarga, difícil i avorrida fase del finançament. Vam ser a Roma i Londres a finals de l'any passat parlant amb potencials coproductors internacionals. És un projecte que crida molt l'atenció i més per ser en 3D (i encara més després de la notorietat de l'Avatar de James Cameron). En un parell de setmanes anirem a Berlin, a donar un pas més en la coproducció, amb vistes a anar consolidant-la. En el pla local, tenim molta predisposició de Lleida, de l'ICIC, de TV3 i estem treballant també TVE a nivell estatal, però tots van lents, tenen constants canvis (ara la directiva de TV canvia) i és qüestió d'insistir i anar donant passos. I pel que fa al Bigas i a nosaltres mateixos, tan il•lusionats o més que el primer dia, lluitant per fer un projecte com cal, maco des de tots les punts de vista.

Del que dius de Tossa, crec que és positiu que li facin arribar les inquietuds al Bigas i a partir d'aquí, veure què té sentit, què encaixa i què no. Pensa que és molt important equilibrar la fidelitat a l'original amb la qualitat del producte i, en molts casos, amb l'adequació per certes edats. Parlant amb els possible coproductors internacionals perceps molt clarament les limitacions d'entrada a alguns mercats, com ara l'americà segons amb l'explicitat amb que tractis el sexe (i el Bigas és el primer conscient). Però no es pot descartar cap idea ni cap localització i menys en aquest moment en que es tracta de veure noves possibilitats i enriquir el projecte des del punt de vista creatiu mentre ens dediquem a la feixuga feina que et comentava fa unes línies.

Si passes per Barcelona un dia d'aquests i tens una estoneta, avisa'm i t'explico amb més detall.


Una abraçada ben forta,

Oscar
----------------------------------------------------------------------

Hola Òscar!

Com va tot?.

T'envio la notícia que ha sortit avui al Diari de Girona.
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/01/24/tossa-demanara-bigas-luna-que-vingui-rodar-sexe-seva-platja/383095.html

T'explico: des del mes de juny de l'any passat estem fent una sèrie de xerrades sobre el pare i el dia 15 varem estar a Tossa de Mar. El regidor de cultura em va comentar que estarien encantats d' acollir l'equip del rodatge del Mecanoscrit si volguessin rodar aquesta escena a la Cala Salions.

Bé.. es un suggeriment i em va semblar divertit sobretot pel fet de la prohibició de fer sexe a les platges.

Bé, ja veus que vol escriure al Bigas Luna cosa que no em sembla malament, sobretot tenint en compte que si es roda una part a les terres de l'Urgell i La Segarra també es podria fer a Tossa.

Rebeu una abraçada i aprofito l'ocasió per preguntar-te en quina fase està el Mecanoscrit. Adelais

Foto del Diari de Girona.
Tossencs manifestant-se a la platja de Tossa a favor de fer sexe a la platja. Només els hi falta la bandereta del PSC i del TU, el que ahir en deien blanc, avui en diuen negre, a tot s'hi val.

Hi ha qui es vol lluir,però al final sempra se la fot.