dimarts, 17 d’agost del 2010

I CAMINEM PER PODER SER, I VOLEM SER PER CAMINAR.

El degoteig continua. Cada dia son més els militants de CiU, ERC i Reagrupament que s’adhereixen a Solidaritat Catalana.


17.08.2010 - 17:08 - Països Catalans
La consellera nacional de CDC Laia Escarrà ha decidit abandonar el partit per unir-se a la Solidaritat Catalana de Joan Laporta. Escarrà ho ha fet públic mitjançant un comunicat dirigit al secretari general de Convergència, Felip Puig, en què manifesta la seva voluntat de seguir els passos del seu excompany de partit Alfons López Tena.

Com a motius que justifiquin la seva marxa, Laia Escarrà exposa que “CiU ja no és el pal de paller del catalanisme, ja que la centralitat del mateix és a dia d'avui l'independentisme que CiU ni representa ni vol representar, allunyant-se cada dia més d'una societat catalana a la qual no escolta”.

Escarrà s'ha declarat “independentista convençuda” i explica que és precisament per aquest motiu que ha decidit passar a formar part de la nova formació Solidaritat Catalana. En la carta de renúncia, la fins ara consellera nacional de CDC comunica també que es dóna de baixa de militància del partit i posa a la seva disposició el càrrec de consellera nacional ateses les últimes declaracions d'alguns dirigents de CiU que posen de manifest que la federació no aposta per l'estat propi.

Precisament ahir, l'exconsellera dels governs de CiU Carme-Laura Gil feia unes declaracions demanant a Artur Mas que aclarís si CDC era un partit que apostava per la independència o no. Gil demanava a la direcció del partit que fos clar en aquest aspecte, ja que de ser una formació independentista considerava que “molts no cabem a Convergència”.



Carta de Laia Escarrà a Felip Puig

Felip Puig Godes
Secretari general adjunt de CDC


M'adreço a vostè per comunicar-li que em dono de baixa de CDC ateses les últimes declaracions dels integrants de la direcció nacional, inclòs vostè, on va afirmar a Catalunya Ràdio que no només CiU no apostaria per la creació de l'Estat català la propera legislatura sinó que contemplava en un futur pròxim una bona entesa amb Espanya.

Després de la manifestació del 10-J i del clam unànime de la societat catalana en favor de la independència, em semblen inadmissibles declaracions d'aquest tipus, a les quals s'hi ha sumat aquest cap de setmana la sots-directora de campanya de CiU, la sra. Joana Ortega, que ha assegurat rotundament que CiU en absolut és un partit independentista. Donat que sóc una independentista convençuda i crec que CiU ja no és el pal de paller del catalanisme, ja que la centralitat del mateix és a dia d'avui l'independentisme que CiU ni representa ni vol representar allunyant-se cada dia més d'una societat catalana a la qual no escolta he pres la decisió ben raonada d'abandonar Convergència i adherir-me immediatament al movimentdemocràtic de base Solidaritat Catalana per la Independència seguint l'exemple d'Alfons López Tena.

Atès que actualment sóc consellera nacional de CDC poso a disposició de la presidència del Consell Nacional de CDC el càrrec que venia ostentant dins del partit. Prego que faci efectiva aquesta baixa a la major brevetat possible.


Atentament,

Laia Escarrà i Caudet

http://www.cronica.cat/noticia/Una_consellera_nacional_de_CDC_marxa_a_Solidaritat_ja_que_CiU_no_es_independentista
.
http://actualidad.orange.es/nacional/una_consejera_nacional_de_cdc_ficha_por_el_partido_de_laporta_426718.html