dimecres, 11 d’agost del 2010

López Bofill comunica a ERC que plega i que se'n va a Solidaritat Catalana



http://avui.elpunt.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/205557-lopez-bofill-comunica-a-erc-que-plega-i-que-sen-va-a-solidaritat-catalana.html

Al President d’Esquerra Republicana de Catalunya
Secretari General d’ERC
Secretari d’Organització d’ERC
President de la Secció Local d’ERC d’Altafulla.

Benvolguts,

Amb aquesta carta comunico la meva baixa de la militància d’Esquerra Republicana de Catalunya.

Després d’una llarga reflexió he arribat a la conclusió que ERC ha deixat de ser l’eina en la qual molts havíem confiat per portar el país a la plena llibertat. En comptes de generar un moviment amb àmplies complicitats en sectors socials, intel·lectuals i econòmics per impulsar el procés d’independència, penso que la direcció del partit s’ha anat tancat en ella mateixa sense una estratègia política clara tot dilapidant el patrimoni ideològic del partit basat en el republicanisme, la igualtat, el compromís cívic i l’emancipació nacional.

ERC ha perdut tota credibilitat com ha partit independentista des del moment que continua aferrat en un govern amb un partit d’obediència espanyola que ha renunciat a defensar la voluntat del poble de Catalunya. Així mateix, és contradictori que es plantegi un referèndum de sobirania com a proposta electoral quan dirigents d’ERC han avortat la iniciativa legislativa popular per a una consulta sobre la independència i no han fet res per aturar la revocació de la decisió de la Mesa del Parlament d’admetre a tràmit una consulta popular sobre la mateixa qüestió. En el moment de màxima efervescència de l’independentisme, amb milions de persones sortint al carrer reclamant la plena sobirania, amb totes les enquestes favorables al “sí” en un referèndum d’autodeterminació, la direcció d’ERC ha posat en diverses ocasions pals a les rodes per a que aquesta majoria social es manifesti.

Tampoc no comparteixo el rebuig de la direcció d’ERC d’integrar-se en una candidatura independentista unitària de base democràtica sota el pretext de la defensa de l’independentisme “d’esquerres”. La realitat és que el conflicte central a Catalunya consisteix en la defensa de la nació emergent en contra de l’ordre estatal espanyol, i insistir en contraposar la “dreta” i “l’esquerra” significa recolzar aquest ordre estatal espanyol com, a la pràctica, ERC expressa de forma quotidiana tot donant suport parlamentari al PSC. La constant denigració de la “dreta nacional” per part de la direcció d’ERC significa ungir de bondats al PSC que és el principal responsable que Catalunya no tingui ni recursos ni capacitat de decisió per fer cap mena de política ni “de dretes” ni “d’esquerres”. En qualsevol cas, la meva marxa d’ERC no significa cap renúncia en la meva aposta per la justícia social, pel progrés, per la igualtat i pels valors de l’esquerra. En l’actual tessitura
política, però, aquestes idees, si es preten assolir l’Estat català, també han d’incorporar els principis vinculats al conflicte nacional, al patriotisme, al coratge i a la llibertat, conceptes desterrats del vocabulari ideològic de la formació que ara abandono.

Estic segur que, en el procés cap a la independència ens tornarem a retrobar amb bona part de les companyes i els companys amb els quals he compartit aquests anys de militància política. En el meu cas, considero que, en aquests moments, Solidaritat Catalana representa el millor instrument per assolir la sobirania de Catalunya i penso participar en les eleccions primàries d’aquesta formació per escollir els candidats a les properes eleccions al Parlament de Catalunya.

Ben cordialment

Hèctor López Bofill

A Altafulla, 11 d’agost de 2010.

Ahir vaig assistir a la presentació de Solidaritat Catalana a Lloret, allà ens hi varem retrobar forces companys d’antany, en Santi Niell, en Jou Ramírez, etc. cada vegada en som més, Solidaritat Catalana és el pal de paller a on ens retrobem els autèntics independentistes.
Vull afegir l’enllaç d’un post d’aquest blog a on se’m censurava durament en els comentaris, ara em toca a mi. ERC se la varen apropiar uns trepes al igual que la secció local de Tossa, tots els hi hem vist el llautó: conselleries, secretaries, presidències, vicepresidències, etc.
No passa res, al final tot torna a fluir per on ha d'anar, cal seguir treballant per ser més cada dia, culturitzant, conscienciant, convencent; i quan siguem majoria, GUANYAREM!.

http://tossapeticompeti.blogspot.com/2007/09/freedom-for-catalonia.html



" I CAMINEM PER PODER SER, I VOLEM SER PER CAMINAR".

.