dissabte, 31 de maig del 2008

PER FI HA PLOGUT

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola

Casal d’estiu’08 de Tossa de Mar

Aquest any el Casal d’estiu 2008 de Tossa de Mar ha estat concedit a una empresa privada tal i com ja van fer els antics convergents. Sembla que en aquest poble la qüestió és destruir el que fan els altres i aquest cop ens ha tocat a nosaltres: l’associació de lleure “Toquem a córrer”. Amb aquest escrit volem fer arribar el nostre descontentament amb l’Ajuntament, donat que encara no ha gosat dir-nos res sobre el tema del Casal. I això que fa cosa d’un mes i mig vam entregar el Projecte per aquest estiu 2008 per registre. És a dir, que tothom que vulgui hi pot anar i comprovar-ho.

Aquest projecte mostra i reflecteix qui som nosaltres, què volem aquest estiu i els recursos que necessitem. Sabem que l’equip de govern no va quedar content amb les despeses que hi van haver l’estiu passat, argumentant que el Casal, un servei pels nens/es del poble, era massa car i que els nens/es feien masses activitats. És per aquest motiu que aquest any hem ofert dos pressupostos:

- El primer, més ajustat, amb la condició que l’Ajuntament faci tots els tràmits burocràtics (de gestió, contractació personal, assegurances, etc.), aprofitant la disponibilitat de treballadors molt “vàlids” per dur a terme aquesta tasca.

- El segon, contempla la contractació d’un gestor perquè faci aquesta feina que nosaltres, malauradament, no sabem fer. Conseqüentment, el seu sou es troba inclòs com una despesa addicional.

En ambdós casos, i com a mostra de bona voluntat per part nostre, hem reduït la despesa corresponent al sou que es cobra com a cap de projecte. Despesa que no ens hem tret de la màniga, sinó que es troba inclosa al conveni del lleure que us convidem a consultar. En aquest sentit, ens agradaria destacar el munt d’hores que destinem, moltes més que les clarament visibles als mesos de juliol i agost. Són hores que dediquem a l’elaboració del projecte educatiu i que comporta una sèrie de despeses com les derivades de trucades de mòbil, peatges, gasolina, etc. Òbviament, aquesta despesa de cap de projecte era una manera de compensar-ho i clarament hi sortim perdent, però ja estàvem disposats a assumir-ho pel bé d’un projecte en el que crèiem.

És en aquests moments que ens agradaria saber què en pensa de tot plegat el poble de Tossa, sobretot després d’exposar la nostra versió del fets. Sempre hem dit que el nostre Casal era cosa de tots i que la nostra Associació també...o és que potser ja us va bé que torni l’empresa privada???

Pensem que 8 anys treballant en aquest Casal han d’haver servit d’alguna cosa i que no es pot llençar tot per la finestra així com així. Estem indignats i ens fa molta ràbia que ni es molestin a donar-nos una resposta ja que aquest projecte, com cada any, el vam aixecar amb molta il·lusió. Es pot dir que amb un estiu aquest govern ens ho ha tirat tot pel terra. Després ens haurem d’escoltar que la gent jove no vol fer res per Tossa!! Quan la gran realitat és que, com amb molts altres projectes, no deixen que es faci res de bo pel poble.

En el seu dia, al finalitzar el Casal d’estiu 2007, ja vam fer una carta com aquesta per demostrar el nostre descontentament. Finalment, però, ens vam fer enrere perquè l’Ajuntament es va fer càrrec de totes les despeses, tot i que al desembre Escolarest encara ens reclamava factures del menjador.

Ens agradaria deixar constància que amb aquest escrit no ens posicionem a favor de cap partit polític: no volem, ni hem volgut mai, crear un motiu de guerra entre Ajuntament i oposició. És per aquest motiu que donem la cara, i més després de saber que ja hi ha algun membre de l’Ajuntament que va divulgant coses sobre nosaltres. No en volem saber res d’això, ja sabem que de desagraïts el món n’és ple.

Moltes Gràcies per tot.

Atentament,

Associació de lleure “Toquem a córrer”.

EL BLOC D'EN VITALIS ha dit...

És evident que el Casal d’Estiu aquest any ha canviat d’empresa i és perquè l’any passat l’Ajuntament no varem quedar contents de com va funcionar, al marge de que de les tres empreses que varen presentar propostes, l’opció del Casal que organitzava l’Associació sense “ànims de lucre “ Toquen a Corre era la més cara i el projecta era força similar a la escollida, la corresponent a l’empresa de Llagostera “Actiescola”.
A la hora de prendre la decisió, bàsicament varem valorar el funcionament del Casal l’any 2007. L’any passat es varen produir tres queixes , al meu entendre greus, per part dels pares i que els organitzadors del Casal ja en tenen constància, doncs en el moment ja es varen tractar; i d’altres que m’han anat arribant com el tracta i el vocabulari, en vers als nens, d’alguns dels monitors, rebuts que ens ha reclamat l’escola per l’ús del telèfon i la fotocopiadora, material escolar que varen trobar a faltar en aules a on a priori no hi tenien accés, com per exemple una carcassa del parvulari en la que els professors simulaven programes de televisió durant el curs, etc.
Tot això juntament al cost final del Casal 2007, a on se’ns varen amagar els números fins una setmana abans de que finalitzes i a on hi havia partides que ens varen sorprendre que ens apliquessin con els 4749€ de la direcció del Casal, els 3250€ de les despeses del projecta de Casal i els 4400€ per la gestió.
Si tenim present la situació precària en que es trobem les finances municipals i només els 11.000€ de que disposava la partida del pressupost per fer front al desfasatge , el cost del Casal d’Estiu va representar-nos un greu problema fins arribar a poder pagar la totalitat dels costos, el febrer varem pagar l’última factura corresponent al menjador del mes d’agost a l’empresa Eurest, entre mig varem anar pagant tot el que havia quedat pendent, seguretat social, festa de l’escuma, etc. Mai cap despesa que afectés a la direcció ni a la gestió del casal, d’aquestes ja se’n varen cuidar els directors de cobrar-les amb la part que varen pagar-li els pares abans del 31 d’agost. El Casal va pujar a 88.000€ aproximadament, dels que l’ajuntament en em varem pagar 33.000€ a fons perdut.
Donada la manca de seriositat en el funcionament del Casal de l’any passat i a la situació econòmica en que ens trobem, hem prioritzat als nens garantint un bon funcionament amb una empresa de la que ja tenim l’experiència d’haver portat el Casal de Tossa durant cinc anys i que ens garanteix rigor a l’hora de fer les coses. També el pressupost de 57.000€ front els 83.000€ i els 77.000€ de les dues propostes de l’Associació Toquen a Corre, ha estat una raó de pes a l’hora de decidir. Tanmateix exigint-lis sempre prioritzar la contractació de monitoratge amb gent de Tossa, per donar oportunitat i feina al jovent de la població, fos la que fos l’empresa o associació que ho agafés i que ens varem avançar a publicitar a TVT.
Jo soc pare i regidor, el meu nen de 6 anys anirà al Casal d’Estiu que des de l’Ajuntament hem decidit que fos, i com a regidor i sobretot com a pare, restaré amb la consciència molt tranquila d’haver pres la millor decisió.

Josep Colomer i Tort

Anònim ha dit...

No creu sr. Colomer que com a regidor de JUVENTUT podria haver parlat amb els joves de l´associació per arribar a un acord que beneficiés ambdues parts?

EL BLOC D'EN VITALIS ha dit...

Primer de tot, jo no soc regidor de joventut, en és el Sr. Emili Oller . Segon, vaig trucar al menys cinc vegades en acabar el Casal a la Mireia i ni em va contestar ni es va dignar a trucar-me en veure la trucada perduda; tampoc s’ha interessat ella per res del Casal fins que varen presentar la seva proposta. Fa un mes vaig parlar amb la Nuria Serra i li vaig fer coneixedora de com aniria la cosa, o sigui, que de sorpresa res de res, només ganes de polemitzar una vegada ja no hi ha res a fer.

Anònim ha dit...

Va parlar amb ells quan la cosa ja estava decidida, no abans. I per comentaris que he sentit era vosté el que anava creant polèmica.

Anònim ha dit...

Hola!!!! Sóc la Núria Serra.
Primer de tot, espero que em publiquis aquest comentari, ja que jo no sóc gaire partidaria d'escriure en aquests blocs i molt menos d'utilitzar-los per crear pol.lémica. Peró ja que m'anomenes et contestaré.
És veritat que tu i jo vam tenir una conversa fa cosa d'un mes, concretament a la plaça de la concórdia, ja que jo et vaig cridar per poder aclarar un tema personal d'una serie de comentaris que tu havies fet sobre mi. A partir d'aqui, vam estar parlant del casal d'estiu, de la llar, del poble, dels pressupostos, etc... També em vas comentar que el nostre pressupost era massa car i que Actiescola havia presentat un pressupost molt baix i que per qué sortissin els números s'havien de pujar els preus. Vas recordant la conversa????
La meva resposta va ser que fessis el que haguessis de fer, que et miressis les propostes i que triesis el que et sembles millor.
Tu en cap moment em vas assegurar que el casal el gestionaria Actiescola, em vas dir que el pressupost era més baix i que el nostre era massa alt, per tant, si que ens ha agafat per sorpresa que el casal el gestionés una empresa de fora i que no rebessim cap tipus de comunicat per part de l'ajuntament.
Per últim, només dir-te que jo no vull polemitzar sobre res, i que si en algún moment tens algún problema amb mi o alguna cosa a dir-me pots adreçar-te a mi cara a cara i mantenir una conversa d'adults i no fer servir blocs!!!

EL BLOC D'EN VITALIS ha dit...

El que ha escrit la Nuri Serra és cert, és exactament el que ella diu.
L'acord es va pendre per Junta de Govern el 27 de maig, no es va notificar res perquè no hi havia acord formal, ahir jo vaig estar present quan l'Alcaldesa signava les notificacions del acord.
També vull corretgir algunes de les cifres donades i que al comprovar-les amb la documentació i que vaig escriure erróneament, el cost del Casal del 2007 va ser aproximadament de 79.000 € dels que l'Ajuntament en va pagar uns 33000€, i que de la direcció del Casal hi havien pressupostats 4749€ i al final se'n van facturar aproximadament 3250€, les altres xifres son correctes.

Anònim ha dit...

Sort que el casal ha tornat a mans d' actiescola!!!!
L'any pasat va ser un desastre...i no es només una opinió meva.
Enhorabona per l'el.lecció...els pares preferim pagar una mica més peró que els nens estiguin millor, i com que actiescola ja la coneixem, segur que ho estarán.

EL BLOC D'EN VITALIS ha dit...

Aquet és el darrer comentari que publico sobre aquet tema, i no en vull saber res més, doncs la decisió està presa i consensuada per tots els regidors del Equip de Govern. Soc el primer en lamentar la decisió, doncs m'hagués agradat que l'associació "Toquem a Córrer" hagués continuat organitzant el Casal d'Estiu, però l'experiència de l'any passat va ser decebedora.
Em sap greu per en Rodri i la Nuri. Respecta a tots els monitors de l'any passat, incloent-hi en Rodri i la Nuri tenen les portes obertes per si volen treballar-hi aquest any, nosaltres no hem vetat a ningú, tot el contrari, jo vaig recomanar a un de ells perquè portés la direcció. En tot cas, Actiescola és qui seleccionarà als monitors.
Els nens de Tossa son un col•lectiu prou sensible com per exigir al casal el rigor i la seriositat que l'any passat hi van mancar, rigor i seriositat en tots els sentits, tant en el funcionament com en les relacions amb l'Ajuntament, com amb el que ens varen cobrar. Cinc vegades vaig trucar a la Mireia per demanar-li la memòria del casal i no es va ni dignar a contestar-me. No vos en recordeu de les pancartes, IMMA COLOM,PAGA A TOTHOM, a cas hi va haver algú que no va cobrar???.
Els nens de Tossa es mereixen un respecta, el respecta de no ser utilitzats per ningú i menys per la Sra. Pilar Mundet fent demagògies en els Plens. Que trist és sentir a una Sra. que és tot rancúnia i odi, allà ella, és el seu particular drama.
El miri,miri, el purgatori a on es troben els que varen perdre les eleccions, i cada post, un escaló que els condueix al EUNOBE, tal i com Dante va descriure a la Divina Comèdia.
Finalment desitjar que el Casal d'Actiescola sigui un èxit i que no hi hagi ni cap incident ni cap accident, pel bé dels nens.