divendres, 26 de març del 2010

CANGUELIS


diaridegirona.cat » Comarques

Alemanya obliga a tornar Can Zügel als hereus legítims
MARTÍ SANTIAGO | TOSSA DE MAR
L'Ajuntament de Tossa es veurà obligat a retornar als fills d'Oskar Zügel els terrenys que va cedir-li la vídua del pintor, Klara Zügel, l'1 de juliol de 1998. Una sentència dictada el 27 juliol de 2007 pel jutjat de primera instància de Schöneberg, Berlín, indica que la vídua -segona muller i madrastra dels fills de l'artista- no tenia potestat per fer aquesta entrega al consistori perquè no n'era la legítima hereva. Concretament, la propietat pertanyia a parts iguals a Gotthard Zügel i Katia Zügel, fills del pintor nascuts durant el seu primer matrimoni.
Malgrat això, durant l'anterior mandat, el govern de PSC i ERC va entregar a la Generalitat els terrenys donats per Klara Zügel perquè l'Insitut Català del Sòl (Incasol) construís 18 pisos de protecció oficial destinats al lloguer per a gent gran. El cert, però, és que aquesta acció era manifestament irregular doncs la situació registral de la finca especificava que els propietaris eren els fills del pintor i no la seva segona muller. A més, el consistori en tenia coneixement desde que va acceptar la cessió del terreny l'any 1998 perquè l'advocat dels legítims hereus així ho va fer saber just un mes després de produir-se la donació.
Per aquesta raó, el grup municipal de CiU va decidir paralitzar l'obra quan va assolir la majoria absoluta l'any 2007. No obstant, l'Incasol ja havia fonamentat el solar.
Mentrestant, el jutjat de Schöneberg, l'únic competent per a realitzar l'obertura i la interpretació dels testaments de ciutadans morts a l'estranger -tal i com disposa la Llei alemanya- va determinar que la segona esposa del pintor, Klara Zügel, no tenia capacitat per a cedir a l'Ajuntament de Tossa aquesta finca perquè estava obligada a transmetre-la als legítims hereus com era l'expressa voluntat d'Oskar Zügel. En el testament de l'artista, Klara Zügel figurava com hereva transitòria i tan sols podria haver heredat la propietat en cas que els fills del pintor haguessin mort o rebutjat la successió del pare.


http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/03/06/alemanya-obliga-tornar-can-zugel-als-hereus-legitims/391897.html


http://www.3cat24.cat/noticia/591773/selva/El-Tribunal-de-Comptes-investiga-possibles-irregularitats-a-lanterior-govern-de-Tossa-de-Mar

http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/03/27/tribunal-comptes-investiga-suposades-irregularitats-tossa-2003-2007/396023.html

Cara de cangueli se li va quedar ahir a la Sessió Plé a la Sra. Mundet quan es llegí el text de la moció que aprovava la liquidació del 2006. Sempre emmerdant amb els 50.000 € que va costar l'auditoria i qüestionant la validesa, ella que durant quatre anys va tenir les mans foradades, gastant pels descosits, 33.000 € amb bombons farcits d'aigua salada, menús de sopars del Pelegrí de 66.00 € el menú, gastant el que pressupostàriament no podia gastar, contractant personal innecessari, etc., total, una verdader desastre.
Potser té raó en una cosa, no calien auditories per denunciar la calamitosa situació en que va deixar les arques municipals, només calia mirar la llista d'impagats fins a on es remuntava. De totes maneres copies de l'auditoria estan a disposició de la Sindicatura de Comptes i del "Tribunal de Cuentas del Estado".

Cara de cangueli se li va quedar a la Sra. Mundet quan va preguntar quins advocats portarien la defensa de la reclamació dels hereus de la família Zügel a l’herència del seu pare. Els advocats de la Diputació Sra. Mundet!, així ho podrà controlar el poc temps que li resta de Diputada i no li valdran els arguments que utilitza sempre de que si hi han interessos ocults.

Tal i com va dir Sartre, "l'home neix lliure, responsable i sense excuses", i a la Sra. Mundet no li valdran excuses quan els tribunals li reclamin responsabilitats.

SRA. MUNDET, ESTÀ ACABANT DE CONSUMIR ELS MOMENTS MÉS DOLÇOS DE LA SEVA VIDA.

Vos aconsello llegir el següent enllaç sobre el sou i la vidorra de la diputada Mundet, http://tossadelmal.blogspot.com/2010/03/els-sou-i-la-vidorra-de-la-diputada.html

2 comentaris:

vila86 ha dit...

Ja podeu anar portant advocats de la diputació o d'on sigui.. que aquest cas difícilment el guanyareu. Si els fills eren els hereus i la dona m'imagino que era la usufructuària universal (és una figura molt comú a Europa, on els conjugues es queden els béns de l'herència fins que moren, sense poder-ne disposar. Només tenen l'ús), per tant "xungo lo veo!. Felicitats per parar l'obra a temps i no deixar que es perdéssin molts diners.

zel ha dit...

Vaig a xafardejar que no en sabia res! Una abraçada!