dissabte, 20 de març del 2010

UN GRAN ARGUMENT: PERQUÈ SÍ


El hipocaust de la Vil·la Romana fa segles que no funciona.


Excepcionalment la natura ens sorprèn i el dia 8 de març es varen superar les previsions més pessimistes. La situació patida no és un anacronisme i sortosament tampoc un fet habitual, per tant cal definir-la com una situació extraordinària i en la que en el moment de prendre decisions cal fer-ho sense el referent de cap perspectiva d’altres experiències similars viscudes.

A l’hora de fer una valoració del ocorregut cal diferenciar dos ítems, el primer és la del dia de la tempesta i et segon és el que vam patir els dies posteriors, conseqüència de la tempesta.

Tal i com apuntava l’alcaldessa de Tossa, l’Imma Colom al Punt diari el dia 19 de març, a Tossa no es va produir cap situació catastròfica, com va passar el dia de Sant Esteve del 2008 quan la llevantada va malmetre la façana del passeig de Tossa i camí al Far. Sí una situació d’emergència posterior a la tempesta, al quedar incomunicats al fallar la xarxa elèctrica i les de telefonia.

El mon que ens ha tocat, l’hem convertit en un mon d’hàbits refinats que ens fa viure instal•lats en les comoditats (és tenia que habilitar el pavelló perquè cal dutxar-se tots els dies i amb aigua calenta), unes comoditats que en som consumidors i a la vegada uns grans desconeixedors. Tothom ens definirà el que és el Barça o el Real Madrid, tothom està correctament informat de la vida sentimental del “Jesulín”, etc. difícilment algú ens explicarà el que és l’electricitat o les comunicacions tant amb cable com sense cable; la conclusió és que sobrevalorem lo banal i ignorem i no valorem prou el que és rellevant per les nostres vides. També hem perdut el respecta a la memòria dels nostres avis que no tenien ni corrent elèctrica, ni telèfon, ni tant sols aigua corrent, i ara dramatitzem els inconvenients d’haver estat cinc dies sense dutxar-nos amb aigua templada.

Sartre va filosofar que l’home neix lliure, responsable i sense excuses, això equival a dir a que naixem capacitats per prendre decisions, som responsables de les decisions que prenem, no ens valen excuses per les decisions preses i les decisions cal prendre-les en el moment oportú. Estic totalment d’acord amb Fran Hervías quan diu en el blog de METEOTOSSA que és a les urnes a on cal demanar responsables als polítics per la mala gestió feta.

Del que discrepo és amb el comentari de la Nuri (Síndria) en el mateix blog, l’ajuntament de Tossa varem actuar cadascun en conseqüència amb el càrrec que exercim, l’alcaldessa, l’Imma al capdavant de la situació, sempre donant la cara en els mitjans i coordinant l'operatiu, el Juanan Hervias al carrer com correspon al regidor de governació, l’Emili Oller al carrer amb en Juanan per requeriment de l’Imma, i els altres sempre disponibles i “informats” ( entre cometes, donada la desinformació general que hi havia) i organitzant el que a cadascun pertocava. Per exemple, a l’àrea de cultura i Educació, els equipaments es varen tancar a excepció de la Casa de Cultura i llar, i cada dia, dematí i tarda, es varen inspeccionar els equipaments per part del personal per si s’havia produït qualsevol contratemps.

Les decisions les varem prendre i valorar entre tots, com és habitual. En un comentari d’un post anterior faig menció a les dues reunions de l’Equip de Govern en el Golden Bahia. Nosaltres varem prendre les decisions que varem considerar les correctes i varem prioritzar el que varem considerar les que més convenien, el CAP i el Geriàtric, i a continuació restablir la llum i el telèfon a tot el poble mitjançà els generadors, cosa que no va ser fàcil degut als problemes que sorgien de forma continuada.

La tasca feta per l’actual Equip de Govern a l’Ajuntament de Tossa evidentment que es pot censurar, el que dubto és que es pugui censurar amb arguments ferms, una altre cosa és criticar per criticar quan una cosa per interessos partidistes no ens convé, intentant fer proselitisme polític indignament, criticar PERQUÈ SÍ, Nuri. El mandat passat vosaltres vareu fer-ho tant be, que així vos va anar a les passades municipals.

Per acabar vull censurar les airades crítiques a la Mónica Terribas per l’entrevista al President Montilla de la que adjunto el vídeo, totalment punibles a qui les fan pel seu contingut. Tots som coneixedors de les limitacions oratòries de José Montilla i de la gran categoria professional de la Terribas, serà que ara als socialistes s'els hi ha disparat el complexa d'Aquiles?.

4 comentaris:

Síndria ha dit...

Hola sr. Colomer. No se ni que faig escrivint en aquest blog, perque realment a mi el que m'interessava era la meteorologia i no la politica. Segon, no se a quina Nuri es refereix, però aquest no és elmeu nóm.

Jo respecto les opinions de tothom encara que no les comparteixi, no com vostè.

Com vostè diu, tambè, a mi n o em passarà res perque estigui 3 dies sense dutxarme o peque em faltin algunes comoditats. Però hi nha gent que no te el mateix treball que vostè: Escombriaires, paletes, manipuladors d'aliments... Potser a aquests si que els hi és imprescindible una dutxa, així com per els nadons o gent gran. Una raó per haber habilitat dutxes (Abans de que tornes la corrent)
També hi ha gent que no té ni llar de foc ni cuina de gas. Pero bueno, es poden fotre un gaspacho ben fresquet a 0 ºC que no s'ha de coure. Un altre raó per habilitar un menjador.

I per últim, de comoditats segur que no faltaven al Golden, on passaven les tardes els polítics... Que per cert, les males llengues diuen que es van dir de tot...

Salut Señor. Jo continuare mirant blogs del Temps o com vostè diu, a informar-me sobre en jesulín.

EL BLOC D'EN VITALIS ha dit...

És molt fàcil el criticar amagant-se en un mot, però ja estem rodats i som vells coneguts del miri miri.
Repeteixo que jo vaig estar dues vegades al Golden en dues reunions, en totes es va parlar del tall de llum i no hi va haver cap mala paraula per part de ningú. Al Golden no hi va haver cap farra tal i com voleu empastifar.
Jo tinc un nen de 8 anys i fins el dissabte per la tarda vaig estar sense llum, el que equival a dir, sense calefacció, sense cuina, sí amb aigua calenta que és l’únic que tenim a gas. No vaig disposar d’un fogonet de gas fins divendres, i varem sobreviure, com molts a la llum de les espelmes del Nadal, a casa!.
Pel que fa als paletes, manipuladors d’aliments, nadons, etc., durant els segles que varen precedir la corrent elèctrica, també hi havia paletes, manipuladors d’aliments i nadons i no hi havia llum. I d’això no fa tants anys, jo recordo a la meva mare amb les mans plenes de pallerons rentant en un safareig amb aigua freda al hivern, hiverns més freds que els actuals.
A Tossa difícilment algú que té feina (paletes, manipuladors d’aliments, etc.) no disposa de 30 € per passar una nit al Golden, i els serveis primaris no varen deixar de funcionar a Tossa per casos de necessitat. Si a altres pobles varen habilitar pavellons poot ser va ser perquè no hi havia Goldens Bahia.
Nuri, son ganes de criticar per criticar, ganes de tocar la pera, criticar PERQUÈ SÍ

Síndria ha dit...

Molt be, ja veig que vosté es el ultimo superviviente. Jo no critico perque si, és la meva opinió i ja esta. I lo de la farra, s'ho ha inventat vostè.

Per cert, ara ja sabem que si va a un restaurant, no caldrà que el que li faci el plat es renti les mans.

Aquest és el meu últim escrit aqui. Ja que no vull saber res més de vosté.

EL BLOC D'EN VITALIS ha dit...

Que gran que ets Nuri!, grans arguments!.
Ah! i el cambrer, que es renti les mans amb aigua freda i sabó.