diumenge, 22 d’agost del 2010

"Independència? Primer cal treure el país del sot"



A l’entrevista d’aquest diumenge al Punt Diari, Jordi Pujol omple dues pàgines per no aportar res, això deu ser la eloqüència dels politics. L’únic que es pot aprofitar és la frase de l’encapçalament: “Independentisme?, primer cal treure el país del sot”.

http://avui.elpunt.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/208990-qindependencia-primer-cal-treure-el-pais-del-sotq.html


Pot ser soc dels pocs que mira amb més bons ulls a l’Artur Mas que a Jordi Pujol. I és que en Pujol sempre m’ha donat la impressió de que molt de peix al cova, però que és dels que no els hi agrada gaire mullar-se el cul.

“Independentisme?, primer cal treure al país del sot”. Però qui ens ha de treure del sot?, en Rajoy o en Zapatero?, per favor senyor Pujol!, o és que ja no recorda de quan era President de la Generalitat i anava a Madrid a demanar pa i l’hi donaven el rosegó que els hi sobrava, i del “Pujol enano habla en castellano” o la dignitat perduda, que després d’aquest clam varen seguir quatre anys de servitud al PP.

NO SENYOR PUJOL!, del sot hem de sortit nosaltres, i la única manera de sortir-ne és que nosaltres decidim com fer-ho. SOM UNA NACIÓ; NOSALTRES DECIDIM.

Senyor Pujol, la Independència és una necessitat i no el sentimentalisme d’uns quants. Catalunya avui te un greu problema econòmic que no la deixa prosperar i a més la dignitat ferida. Cal reorganitzar el País i sota la tutela d’Espanya no ho aconseguirem mai. Cal invertir en educació i investigació, i no podrir el poc pa que ens queda amb subsidis, peonades i funcionariat.

Senyor Pujol, com va dir en Baltasar Porcel, dediquis a contemplar el groc, el de les mimoses, seguidament el de les ginestes, el del blat madur, el del gira-sols, etc.




.

4 comentaris:

zel ha dit...

Sí, tens raó, però és que em sembla que el sr Mas pensa més o mmenys igual o així ho va deixar entreveure quan va declarar que, si el poble majoritàriament ho demanava, hi hauria referèndum, però va reclacar molt el majoritàriament i encara no som majoria, rei!

EL BLOC D'EN VITALIS ha dit...

Hola Zel,
Primer, referèndum no se'n pot fer, perquè les lleis espanyoles ho prohibeixen, mira si no el que li va passar a Ibarretche.

Segon, si per majoria el parlament català proclama la independència de Catalunya, segons els Convenis de Viena, poca cosa te a dir el Govern espanyol.

La independència de Catalunya la pot condicionar molt el resultat a les properes eleccions al Parlament de Catalunya i a la representació de les forces independentistes.

nuria ha dit...

Hola, em dic Núria. El dia 11 de setembre seré a Tossa amb tota la família del meu marit (venen de Suècia)i volem anar a la manifestació de l'onze a Barcelona. Voldria trobar un autobus que sortís des de Tossa, ja que ells venen amb avió i no disposen de cotxe. Saps d'algú que organitzi un autobus per anar a la manifestació o a qui em podria dirigir a Tossa?

Gràcies i salut!

Núria

EL BLOC D'EN VITALIS ha dit...

Hola Nuria,
Que sàpiga no hi ha cap manifestació el proper onze de setembre. Òmnium Cultural organitza "la Festa per la Llibertat" (http://11setembre.omnium.cat/ca/noticia/omnium-fa-public-el-manifest-i-el-programa-d-activitats-per-a-l-onze-de-setembre-2010-4300.html).
Per tant no hi ha cap bus programat, llavors et caldria agafar la línea regular de Sarfa.
Solidaritat Catalana també te programada una trobada de adherits, però de moment no et puc concretar.
Salut.