divendres, 30 de setembre del 2011

RAPSODA!.



Pilar Mundet Torres

Amb la crisi , uns governs opten per les retallades socials , i els més desafavorits protesten.Altres governs opten per fer pagar més els que més tenen.Llavors són els més rics els que fan més soroll.Els rics no protesten per les retallades del que és públic perquè ja tenen diners per pagar-se els serveis privats que els més desafavorits no es poden permetre. Les administracions locals tenen l'obligació de garantir els serveis que són públics.Sense més aportacions autonòmiques ni estatals , l'únic camí és augmentar els ingressos amb les competències que tenen. L'increment de l'IBI farà que els que tenen més propietats paguin més perquè els ajuntaments puguin seguir prestant els serveis a tothom i garantir el pagament del deute.Per les famílies corrents l'increment de les contribucions suposarà un esforç que es veurà compensat amb tots els serveis públics que rebran a canvi. Que la llei obligui a sanejar en tan sols tres anys les economies locals és molt dur pels ajuntaments , perquè la pressió fiscal que ha d'exigir als vilatans s'ha de concentrar en poc temps i és molt alta.Més alta ,evidentment, per qui més té. També és cert que ,passat aquest periode excepcional de tres anys , i un cop sanejada l'economia local , la pressió fiscal tornarà a la normalitat. El fet que ens els darrers 4 anys a Tossa s'hagi recaptat per sota del que s'ha gastat i s'hagin incomplert dos plans de sanejament ha agreujat la situació econòmica de l'ajuntament.Prop de 5 milions d'euros pendents de pagament ; endeutament ; desequilibris del pressupost; pagaments obligatoris cada final de mes fan que la situació sigui excepcional i les solucions també hagin de ser excepcionals. Que en un moment com aquest , lluny de corresponsabilitzar-se de la situació l'oposició menteixi a la gent de Tossa ,demostra el seu tarannà insolidari : insolidari perquè ells són responsables de la situació.Insolidari perquè són dels que més tenen .Caldria preguntar-se si tota la campanya de CiU contra l'increment de l'IBI respon a una preocupació per la gent de Tossa o , senzillament ,perquè a diferència de la majoria que com a molt posseeix l'habitatge on viu i a molt estirar el seu negoci, els que més protesten ho fan pensant en el que els tocarà pagar a ells mateixos per les moltes propietats que tenen. No ens equivoquéssim: les víctimes d'una crisi econòmica sempre són els més dèbils, que reben de per tot.El victimisme dels més poderosos és una estratègia que només funciona quan aquests són capaços de convèncer als més dèbils que són ells qui lluiten per defensar els seus interessos.A Tossa , i a tot arreu.

jO

CRISI és la paraula genèrica que serveix de sac per dipositar tots els mals que ens envolten, crisi financera, crisi econòmica, crisi de joc ( Reial Madriz), crisi matrimonial, etc. de crisi en hi ha de tots colors.

Ni totes les CRISI son iguales, ni a totes se’ls hi pot donar la mateixa solució, no conec cap matrimoni en CRISI que arreglin la situació apujant l’IBI.

Una vegada més la RAPSODA municipal ens fa un sucós discurs, aquesta vegada per escrit i vehiculat pel seu facebook, del “modus” de com cal enfrontar-se a la CRISI, i desprès de esprémer-se, com ho va fer la muntanya d’Hisop per parir el ratolí, arriba a la solució que el remei al mal és pujar l’IBI un 54%.

I aquí és on apareix la seva personalitat solidaria equivalent a la del Arquer del Bosc de Sherwood, EP!!!!!!!!!!!!!!!!!. aquesta puja és especial, perquè no afecta als pobres, només als rics de la oposició qui son els que tenen propietats. Com si els votants del TU no tinguessin propietats, i com si aquesta pujada de l’IBI no repercutirà a l’increment dels lloguers?.

Per solucionar la CRISI, el primer que cal és descobrir el que l’ha motivat i per percatar-nos de la de l'Ajuntament de Tossa no cal ser massa eixerit, el que ha passat és que s’ha estirat el braç més que la màniga, i per molts pedaços que posem a la màniga per allargar-la, si no deixem d’estirar el braç no solucionarem res i un pedaç és sempre un pedaç i la solució està en recular el braç i prescindir de moltes coses, com per exemple de Can Ganga, de contractar nou personal o d'apujar-se tant els sous.

Si la senyora Pilar Mundet quan era alcaldessa hagués filat prim i el seu EGO no l’hagués induït a abastar tant: POUM, Camí de Marina, Can Ganga, El Far, carrers Sant Josep, Sant Antoni, Nou, Tarull, entrada de Tossa per Can Vergonyos, Plaça d’Espanya, canvi de la canonada d’aigua del Tordera, etc,(obres que la majoria varen sobrepassar generosament la consignació pressupostada), contractació de personal sense mirar prim, i el tirar de beta d’aquets quatre anys amb caríssims menús de suculents sopars, festetes a tot taco, bombons, etc., segurament no s’hagués arribat mai a aquesta situació. Per tant, PRIMERA SOLUCIÓ A LA CRISI, INHABILITAR A PERSONATGES COM LA SENYORA PILAR MUNDET DE QUALSEVOL CÀRREC POLÍTIC.

I després endreçar, retallar tot el que sigui de més i pujar els impostos de manera assenyada d’acord al context que vivim en aquets difícils moments.

PILAR, DONA MOSTRA UNA VEGADA D’AQUESTA RIQUESA TANT AMAGADA QUE PORTES DINTRE TEU, SIGUES SOLIDARIA AMB ELS TEUS VEÏNS I RENUNCÍA AL SOU QUE ET PAGUEM CADA MES, QUE AMB AQUETS LUCROSOS QUATRE ANYS QUE HAS ESTAT A LA DIPUTACIÓ T’HO POTS BEN PERMETRE.

I LA SOLUCIÓ: IMAGINACIÓ, TREBALL, PRUDÈNCIA, RETALLAR I PUJAR ELS IMPOSTOS ..., PERÒ MENYS.















HO SENTO, PERÒ ALGÚ HO HAVIA DE DIR!!!!!!!!.